Επίσης εξαιρετικά σημαντικά είναι και τα θέματα ασφαλείας των εργαζομένων (κυρίως του χειριστή και του βοηθού του) τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων (πχ πτώσεις από ύψος) όσο και για την υγιεινή τους (μάσκες προσώπου, γυαλιά προστασίας, γάντια, φόρμα μιας χρήσης και άλλα).
Μονώσεις με πιστοποιημένα υλικά καθώς και με πιστοποιημένες τεχνικές από τα έμπειρα συνεργεία μας.
Πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η μόνωση ταράτσας πρέπει να προετοιμαστεί η επιφάνεια, ώστε να είναι καθαρή και λεία για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Επιλέγεται κατά βάση σε εμπορικούς χώρους. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους μόνωσης στην οποία η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από τη στεγάνωση για να παρέχεται και βατότητα.
Η αντοχή της σε ακραίες καιρικές συνθήκες τη καθιστά ιδανική επιλογή για κτίρια που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές.
Δεν είναι απλώς ένα υλικό, αλλά μια τεχνολογία που εξελίσσεται διαρκώς. Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί εργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν τη σύνθεση και τις ιδιότητές της, καθιστώντας την ακόμη πιο αποδοτική για διαφορετικές εφαρμογές.
Αποτελούν οικονομική επιλογή και το λευκό τους χρώμα παρέχει την ελάχιστη απορρόφηση των ακτινών του ηλίου.
Οι κύριες διαφορές μεταξύ των επικαλύψεων πολυουρίας και πολυουρεθάνης μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα θέματα
Ωστόσο η συμβατική μόνωση ταράτσας δεν είναι μια λύση που μπορεί να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση, αλλά έχει και κάποιους περιορισμούς όπως επίσης και μειονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα η συμβατική μόνωση ταράτσας πρώτα από όλα μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε επίπεδες ταράτσες ή ταράτσες με μικρή κλίση. Ακόμα επειδή η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση, είναι ουσιαστικά η τελική επίστρωση, με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις θερμικές μεταβολές και να φθείρεται αρκετά πιο εύκολα από ακραίες καιρικές συνθήκες.
Η επένδυση σε πολυουρία για τη στεγανοποίηση θεμελίων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας ασφαλούς και υγιούς κατασκευής και μιας που μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές από την υγρασία.
). Η μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανο προϋποθέτει εξειδικευμένο συνεργείο καθώς εφαρμόζεται εν θερμώ (χρήση φλόγιστρου) με ειδική διαχείριση των ραφών που δημιουργούνται και με ειδικά αστάρια πρόσφυσης.
Διαφορετικά θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή. Μπορεί δηλαδή να πέσει μεγάλη ποσότητα ενός συστατικού υλικό και αυτό μετά πρέπει να αφαιρεθεί με ειδικούς διαλύτες από την επιφάνεια καθώς αν παραμείνει θα προκαλέσει φουσκώματα στην μόνωση με πολυουρία τελική εμφάνιση ή και ασυνέχειες στην υγρομονωτική στρώση.
γινεται σε δύο στρώσεις σταυρωτά και με συγκεκριμένο ρυθμό. Ο κάθε ψεκαστής επιλέγει στον τρόπο που θα ψεκάσει είτε πιέζοντας συνεχώς την σκανδάλη του πιστολιού, είτε με διακοπές σε κάθε πέρας μια διαδρομής που μπορεί να εκτελέσει από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο.
Εφαρμογή ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση